Kort om DarkVault Läder


DarkVault startades upp på lite seriösare skala under våren 2001 av Markus Fagerberg och Magnus Olsson i Västerås. Markus hade då hållit på med läderhantverk på hobbynivå i nästan två år, mest för eget bruk.
Under 2001 till 2004 höll vi till i Magnus föräldrahem, vilket fungerade bra i den begränsade skala vi höll oss till då.

Hösten 2004 började Magnus att studera medans jag (Markus) försökte mig på att driva DarkVault i större skala på heltid, nu i egen verkstad på 60 kvadrat.

Detta tog dessvärre död på en stor del av kreativiteten som gjort DarkVault framgångsrikt. Det var helt enkelt inte roligt att känna sig pressad att producera lädervaror för att betala hyran och sätta mat på bordet.
Efter 2005 så stod DarkVault åter igen utan verkstad och lade då verksamheten mer eller mindre på is under ett antal år

Men nu är vi tillbaka! Med en ny verkstad i lagom storlek (och kostnadsnivå) och med nya kreativa idéer så har verksamheten än en gång blommat upp, nu i Stockholmsförorten Västertorp.

DarkVault drivs inte längre som företag, utan helt i privat regi av mig, Markus Fagerberg.
Målet med DarkVault är att ha roligt och att skapa rätt produkt för varje kund, oavsett om det är en helt egendesignat helrustning eller kanske bara ett enklare bälte.

Vi gör mycket mer än bara lajvprodukter, jag har gjort allt ifrån stolsklädslar, lagboksomslag till scenkläder och cv-mappar.


Har Du någon "crazy" idé, tveka inte att kontakta oss!